TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

hamisami hamisami 29.08.2007 16:03:00
30 yıldan fazla yaşayabilen bu tür hakkında bildiklerinizi bu köşeye beklerim.

yavuzonaran yavuzonaran 16.01.2017 14:43:00

silivri ve marmara ereğli limanındaki karabaş martılar üreme şekillerine (başları yavaş yavaş kararma) bürünüyorlar..

bakcasoy bakcasoy 28.01.2013 20:20:00

Haritada Kütahyada görünmüyor, Porsuk baraj gölünde, sürekli yüzlerce görmek mümkün. Ben Porsuk gölünden bir kayıt eklemiştim, ancak yanlışlıkla Eskişehir yazmışım ve düzenle ile düzeltemiyorum.

KANDIZLIK KANDIZLIK 27.06.2008 01:41:00

(Dolaylı karabaş martı yazısı )

Merhaba,

25.04.2008 tarihli Murat Bey in yüklediği, ayağı halkalı ve kanatları numaralı _küçük orman kartalı_ vesilesiyle bu forum yazısını eklemek istedim.Murat Bey in k.o.k. fotografına yazdığım yorumu aynen aşağıya ekliyorum.

Herkese sevgi ve selamlar,

Arslan.

Murat Bey, belge niteliğinde güzel bir k.o.kartalı fotoğrafı, tebrik ederim, ellerinize gözlerinize sağlık.

(Lütfen bana kızmazsanız) ,Bu arada; yorum yazılarında isimlerine rastladığımdan dolayı, size, Ergun Bey veya Çağan Bey e sizin halkalanmış ve numaralanmış kok_ unuz vesilesiyle başka bir konu bahsetmek isterim:

Haziran başında bir seminer dolayısıyla 4 gün yurt dışında bulundum ve 150-200 kadar _karabaş martıyı_ 4-5 farklı mekanda gözlemledim, ayrıca bir hayli sayıda fotoğraflarını çektim. Üreme döneminde olduklarından başları kahverengi, gagaları kırmızımsı_kahverengi renkteydi, çok ilgimi çekmişti.Sizin de anlattığınız gibi bilgisayara yükleyince, iki ayrı fotoda ayaklarında halkalar ve numaralar farkettim.

Şimdi neticeye gelirsem; karabaş martılar ulkemizde de halkalanıyor mu, eğer öyleyse bu halkalı karabaş martıların ülkemizdeki çalışmalarla bağlantısı veya bizim kuş bilimci_kuş gözlemcilerimize faydasi olabilir mi, diye merak ederek böyle uzun bir yorum yaptım.

Tekrar kusura bakmayın.

Not: Fotoğraflar hala bende mevcutttur, silinmedi bilgisayardan.

Çulluk Çulluk 2.09.2007 16:19:00

Karabaş Martı kışın istanbul un martısıdır.Kesin tarih olmamakla birlikte Eylül ayından itibaren
boğazda ve Marmara da sayıları artmaya başlar.Boğaz bölgesinde yaz aylarında az da olsa karabaş
martı görülebilir.Bütün kışın marmara da görülen nüfusu en kalabalık martıdır. İstanbul
boğazındaki vapur seferlerinde, tabi kış aylarında isanların eğlence için havaya attıkları
simitleri daha havadayken kapan Karabaş Martı dır.Çünkü kendinden sonra en çok görülen martı olan
Gümüş Martıdan daha çeviktir.Bu iki martının arasında kalan diğer bir mart da Küçük gümüştür.Kışın
yaptığım vapur seferlerinde gemiyi takip eden genelde üç tür martı görmüşümdür.Bunlar sayılarına
göre Karabaş, Gümüş ve Küçük Gümüş tür.Göç zamanları bunlara birkaç Karasırtlı Martı ilave
olabilir.Karabaş martnın çok keskin, tiz bir sesi vardır.Şubat ayında Marmarayı terk etmeye
başlarlar.Üreme dönemi formuna ocak sonundan itibaren girmeye başlarlar.Öyle sanıyorum ki İstanbul
da insanların martı dendiğinde gözlerinin önüne gelen şekil bir  Karabaş Martı dır.

hamisami hamisami 1.09.2007 23:08:00

Ayşem hanım, Cemal bey bilgiler için teşekkürler en kısa zamanda ekleyeceğim, sağolun. Riyat bey
karga karga gak desin artık :)

aysem54 aysem54 1.09.2007 22:34:00

zonguldağın önemli kuş alanlarından olan kozlu ilcesinde yıgınla görülen bir tür,merkezde de bir o
kadar var.

arada da sakarya da binaların arasından veya biraz yüksekliğinden göç ettiklerini görmekteyim.

cemal cemal 1.09.2007 22:20:00

Abi Erzurum ovasında yıl tamamında görülen bir türdür. Ancak izlenen alanda 30-40 bireyi aşmadığını,
incegagalar ile vangölü martılar arasında izlendiğini söyleyebilirm 

hamisami hamisami 30.08.2007 14:12:00

Karabaş martı tamamdır, uygun görürseniz Avrupa leş kargasına talibim.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT